Over Via Vin

Een sommelier met culinaire kennis


Reinout Carmeliet, de bezieler van Via Vin, vertrekt steeds vanuit de overtuiging dat wijn een totaalbelevenis moet zijn. Wijn gaat over proeven en harmonie. Wijn gaat over samenzijn.

Hoe zijn passie voor wijn ontstond? Toen Reinout als kind met zijn familie op vakantie ging naar Italiƫ, Frankrijk of Spanje, hielden ze vaak even halt in omliggende wijndomeinen. Hij ontmoette er wijnboeren die vol liefde over hun producten spraken. Het is die energie die Reinout verder ontwikkelde in verschillende wijnstages en ook nadien verder integreerde bij Via Vin.

Waar maakt Via Vin het verschil? Alle wijnen uit het assortiment zijn afkomstig uit wijndomeinen die Reinout zelf bezocht. Door zijn expertise als sommelier en zijn liefde voor gastronomie, weet hij perfect welke gerechten samengaan met de wijnen. Zo kan je steeds rekenen op uitgebreid advies bij het proeven en bestellen van de wijnen.  

Reinout houdt ervan mensen samen te brengen met culinaire lekkernijen en kwaliteitswijnen. Dat komt ook terug in de wijndegustaties die hij steeds voorziet van verse hapjes en topkazen.

Wijn proeven en kopen in de ruime regio rond Leuven of Aalst? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x